SIP TECHNOLÓGIA

A SIP egy rendkívül stabil és környezetbarát építési rendszer az alacsony energiafelhasználású és passzív épületek építéséhez. A szendvics szerkezetnek megfelelően, OSB építőlemezek közé EPS töltetet illesztenek, melyet egy speciális, tűzálló ragasztóval rögzítenek. 

MI AZ A SIP TECHNOLÓGIA?

(Structured Insulated Panel)

A SIP-panel, két OSB lap közé egy speciális anyaggal beragasztott EPS, XPS, vagy PUR szigetelőlemez által egységet alkotó építőanyag. Cégünk az OSB 4 Top építőlemezét használja, ami a legkorszerűbb a piacon.

Formaldehid-mentes, környezetbarát kötőanyagaival nem károsítja az egészséget, minden nemzetközi minősítésnek megfelel.

SIP-panelekből egy komplett házat is fel lehet építeni, a különböző vastagságú panelek és I-OSB gerendák a padlózattól a tetőig, minden épületrész kivitelezésére alkalmasak.

A rendkívül jó hőszigetelő- és statikai tulajdonságuk miatt keskenyebb falszerkezetek szükségesek, így a mi házainkban kb. 7-10%-al több hasznos alapterület jut a családnak, ami adott esetben akár egy szoba nagyságát jelentheti.

Ráadásul egy 30 cm vastag külső fallal már elérjük a passzívház határértékének megfelelő hőszigetelést.

Ezzel az egyszerű megoldással egy kiváló statikai-, és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező hőhídmentes építületet kapunk.

FOLYAMATOK

TERVEZÉS

A műszaki, összeszerelési és gyártási dokumentációt a tervezési szakaszban készítjük elő. A tervezési szakaszban a projekt elkészített dokumentációját bemutatjuk, majd jóváhagyatjuk. A jóváhagyás után elkezdődik a gyártmánytervek kidolgozása.
Mérnökcsapatunk tanácsadói végig rendelkezésre állnak a tervezési folyamat során, az építés ideje alatt, valamint az épületek szerkezeti értékelésében. 

GYÁRTMÁNY TERV ÉS OTPIMALIZÁLÁS

A tervezés és a műszaki dokumentumok jóváhagyatása után a gyártmányterv kidolgozása és az optimalizálási szakasz kezdődik.
Egyedi gyártású paneleket készítünk, amelyeket a projekt dokumentációja alapján megjelölünk. Ebben a szakaszban a darabolási terveket optimalizáljuk.

Ügyfeleink előre elkészített és megjelölt paneleket kapnak további formázás szükségessége nélkül, amellyel az építési folyamat rendkívül gyorssá és pontossá válik, további építési hulladék keletkezése nélkül.
e szakasz közben már folyik a kivitelezés, készül az alapozás.

SIP PANEL GYÁRTÁS ÉS LOGISZTIKA

A gyártási folyamat ellenőrzött és szigorúan szabályozott üzemi körülmények között zajlik.

A gyári feltételek és a gépesített technológia óriási sebességet, pontosságot és hatékonyságot biztosítanak a SIP építési rendszer gyártásához. Gyártás után a paneleket méretre vágjuk, megjelöljük, majd a azokat az összes egyéb építéshez szükséges anyaggal együtt tehergépkocsikra rakva szállítjuk le az építkezés területére.

ÉPÍTÉS - ÖSSZESZERELÉS

A kész panelek összeszerelése az alapozás után kezdődik. A gyártó által kiadott építési technológiák és sorrendek, előírások betartásával.
A legyártott, helyszínre szállított panelekből, egy 140-150 m2-es családi ház szerkezetének összeszerelése körülbelül 3-4 munkanapot vesz igénybe. Azt követően jön a tetőfedés és bádogozás, külső munkálatok, majd a belső munkálatok.
A teljes kivitelezési idő, a fentebb említett méretű családi ház esetében körülbelül 3-5 hónap között van.

45 PERC ALATT KÉSZ EGY HÁZBŐVÍTÉS FALSZERKEZETÉNEK ÖSSZESZERELÉSE!

INNOVATÍV RENDSZER

Akár 120 nap alatt kulcsrakészen

A SIP technológiának köszönhetően házainkat rövid határidővel, a szigorú energetikai előírásoknak megfelelően tudjuk felépíteni. 

Hulladékmentes

Az építkezés során nem, vagy csak minimálisan keletkezik a környezetet és a megrendelő pénztárcáját terhelő hulladékanyag. 

Magas tűzállóság

A SIP panelek minden összetevője megfelel a legszigorúbb tűzbiztonsági előírásoknak.

(Ds2-dO osztályban az EN 13501-1 szerint)

ENERGETIKAI KÖVETELMÉNY

Az Európai Unió irányelveihez kapcsolódóan Magyarország 3 lépésben teszi meg az épületenergetikai követelményrendszer kiigazítását. Ez összességében szigorúbb előírásokat jelent az épületek hőszigetelésével és energiaellátásával kapcsolatban. 

2020. január 1-től előírt U-érték: 0,20 W/m²K

Az általunk épített épületszerkezetek és épületenergetikai rendszerek megfelelnek a  legszigorúbb előírásoknak! 

Az általunk épített épületek elérik az A++ kategóriába sorolt energetikai követelményeket is.

A JÖVŐ ZÁLOGA AZ INNOVÁCIÓ

MITŐL VÁLHAT EZ A TECHNOLÓGIA A KÖVETKEZŐ 10 ÉVBEN A CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS HÚZÓÁGAZATÁVÁ?

  1. Villámgyors megvalósítás: a SIP panel technológiának köszönhetően gyors, tiszta és minőségi kivitelezés valósul meg, valamint télen-nyáron építhető, nincsenek száradási és időjárási (kivéve a szakadő eső) tényezők miatti leállások.
  2. Nincsenek rejtett költségek: például a falak felépítésének köszönhetően nincsenek daruzási költségek, vagy a vágásoknak köszönhető kb. 10 %-os hulladékkiesés.
  3. Környezetbarát és gazdaságos építkezés: a kivitelezésnél nem keletkezik hulladék, ennek köszönhetően nincs extra költség.
  4. Fenntarthatóság és környezetvédelem: középpontban a zöld tudatosság, ezért faanyagaink fenntartható erdőgazdálkodásból származnak.
  5. Nincsen káros anyag kiszivárgás: alapanyagaink, illetve a SIP panel káros anyag mentes.
  6. Nincsen hőenergia veszteség: a rendszernek, illetve a technológiának köszönhetően nincsenek hőhidak a ház szerkezetében.
  7. Alacsony üzemeltetési költségek: a fenntartási költségek jóval alacsonyabbak a hagyományos építésű házakhoz képest.
  8. Lenyűgöző, személyre szabható szerkezet alacsony költséggel: a panel statikai rendszerének és alakíthatóságának köszönhetően, olyan megoldások is alkalmazhatóak a szerkezetben, mely hagyományos építési technológiák esetében jelentős plusz költségekkel lennének megvasíthatók.
  9. Gördülékeny engedélyeztetési eljárások: a gyártó cégek, valamint a mi cégünk is átvállalja a tervezéssel és engedélyeztetéssel járó feladatokat, hiszen a tervezés és gyártmánytervezés munkálatai összefüggnek egymással, továbbá a már meglévő de lejárt tervket is könnyedén átalakítjuk, engedélyeztetjük erre a technológiára.
  10. Rövid határidővel beköltözhető: a kulcsrakész kivitelezés a tervezési és gyártási időszak után akár 3-4 hónap is lehet, de a tervezési és gyártási időszak sincsen több, mint 2 hónap.